Izvor: Alo.rs
20.12.2023 u 09:48
0

PRVA DAMA UKRAJINE U PANICI: Olena Zelenska poslala uznemirujuću poruku

Kijev namerava da mobiliše do pola miliona dodatnih vojnika, otkriva predsednik Vladimir Zelenski dok se rat sa Rusijom bliži ulasku u treću godinu.

Na konferenciji za novinare u Kijevu, ukrajinski predsednik je naveo da su vojni komandanti zatražili 450-500 hiljada dodatnih vojnika, priznajući da je ovo pitanje veoma skupio i osetljivo.

Zelenski je poručio da mu je potrebno još informacija pre nego što donese odluku, nagoveštavajući da je oko pola miliona vojnika već na frontu.

Njegove reči dolaze nakon zastoja u pristizanju pomoći iz SAD i Evropske unije. Republikanci su u američkom Kongresu najpre blokirali oko 60 milijardi dolara vojne pomoći za Ukrajinu ranije ovog meseca. Usledila je blokada Mađarske za 50 milijardi evra pomoću Evropske unije prethodne nedelje.

Lideri EU obećali su, ipak, da Ukrajina neće biti ostavljena bez podrške.

Ukrajina se suočava sa nedostatkom municije dok se nastavljaju borbe sa ruskim okupatorskim snagama čija invazija je počela u februaru 2022.

Kontraofanziva Kijeva zaustavljena je zbog zime, a strahuje se da bi Rusi mogli da pobede Ukrajince viškom oružja.

Olena Zelenska, supruga predsednika Ukrajine istakla je da je Ukrajina u „smrtnoj opasnosti“ da bude prepuštena smrti ukoliko izostane dalja pomoć sa Zapada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter