Izvor: informer.rs
25.11.2023 u 10:23
0

SAD PARALISANA, ŠTA SE DEŠAVA: Prvi čovek Pentagona izazvao buru reakcija svojom izjavom o Ukrajini

Izjave šefa Pentagona Lojda Ostina o Ukrajini ukazuju na njegovo potpuno nerazumevanje situacije, napisao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na svom sajtu Sin nove američke revolucije.

LOJD OSTIN POSETIO KIJEV: „SAD će nastaviti da stoje uz Ukrajinu u njenoj borbi“

Šef Pentagona Lojd Ostin rekao je u ponedeljak na konferenciji za novinare u Kijevu nakon sastanka sa Vladimirom Zelenskim da Sjedinjene Države nemaju „magični štapić“ za Ukrajinu u sukobu sa Rusijom.

– Ostinovo priznanje ne znači da će Sjedinjene Države prestati da isporučuju oružje. Ova izjava, po mom mišljenju, pokazuje da on nema pojma kako se Rusija bori u Ukrajini –  rekao je on.

Prema ekspertu, ukrajinskim oružanim snagama nedostaju znanje i veštine da efikasno koriste oružje koje isporučuju SAD i NATO . Istovremeno, Kijev takođe nema obučene vojnike koji bi delovali pod komandom iskusnih vođa.

– U stvari, čak i da je Ukrajina imala borbeno spremne trupe i dovoljne zalihe ovih sistema naoružanja, nedostajala joj je vojna moć da porazi Rusiju na bojnom polju – zaključio je Džonson.

Ranije u utorak, Ostin je najavio novi paket vojne pomoći od 100 miliona dolara za bivšu sovjetsku republiku. To će, kako je rekao, uključivati municiju za artiljeriju i sisteme protivvazdušne odbrane, kao i protivtenkovsko oružje.

Istovremeno, administracija Bele kuće priznaje da se obim podrške režimu u Kijevu smanjuje, pošto su sredstva dogovorena sa Kongresom praktično potrošena.

Zauzvrat, ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da se nova tranša pomoći SAD smatra pilulom za smirenje Ukrajine, koja je na ivici kolapsa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter