Izvor: tanjug
29.12.2022 u 11:26
0

PUKOVNIK TAN IZJAVIO: Zajednička vežba pokazala odlučnost Rusije i Kine da doprinesu globalnom miru

Portparol kineskog ministarstva odbrane, pukovnik Tan Kefei izjavio je danas da je nedavna zajednička pomorska vežba pokazala rešenost Rusije i Kine da doprinesu globalnom i regionalnom miru i stabilnosti.

– Pomorske flote dve zemlje pokazale su svoju odlučnost i dokazale da su Kina i Rusija sposobne da intenziviraju svoj zajednički odgovor na pretnje pomorskoj bezbednosti, kao i da podrže mir i stabilnost na međunarodnom i regionalnom nivou – rekao je Tan, a prenosi agencija TASS.

USKORO MOGUĆ RASPLET NA VIDIKU: Ministri odbrane Turske i Sirije u Moskvi, prvi put posle mnogo godina

Kako je istakao, zajedničke vežbe „pomogle su da se unapredi sveobuhvatna strateška saradnja Kine i Rusije u novoj eri“.

Prema Tanovim rečima, zajednički manevri odražavaju i nivo međusobnog strateškog poverenja, kao i dubinu operativne i taktičke koordinacije između oružanih snaga Rusije i Kine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vežbe nazvane „Zajedničko more 2022“ održane su u Istočnom kineskom moru od 21. do 27. decembra.

Među ruskim ratnim brodovima koji su učestvovali u ovoj vežbi bili su i fregata Maršal Šapošnjikov i korvete Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov i Soverešni, a kinesku mornaricu predstavljali su Đinan i Baotou, fregate Bindžou i Jančeng, brod za snabdevanje, kao i dizel podmornica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter