Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 13:35
0

PUŠILIN ODGOVORIO ZELENSKOM: „To je sve samo marketinški trik“

Privremeni šef Donjecke Narodne Republike, rekao je danas da izjava ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da Kijev priprema vojne napore za zauzimanje Krima predstavlja marketinški trik.

Denis Pušilin, privremeni šef Donjecke Narodne Republike, rekao je danas da izjava ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da Kijev priprema vojne napore za zauzimanje Krima nije ništa drugo nego reklamni trik.

– To je više kao marketinški trik. To je više kao pokušaj da se podigne moral ukrajinskih oružanih formacija. Malo je verovatno da će rezultirati bilo kakvim stvarnim akcijama, rekao je on.

PESKOV ODLUČAN: „Krim je sastavni deo Rusije i njegov povratak Ukrajini je nemoguć“

Rekao je da Kijev ne bi imao potencijal da izvede nešto slično.

– To što pokušavaju da identifikuju neke ciljeve, puteve nije ništa drugo nego reklamni trik. Ja to tako vidim, rekao je Pušilin.

Zelenski je na konferenciji za novinare 24. februara rekao da se Kijev sprema da preduzme vojne korake za zauzimanje Krima. Ukrajinski predsednik je rekao da se neke brigade okupljaju i opremaju za ofanzivu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov takođe je izjavio danas  je da je povratak Krima u sastav Ukrajine nemoguć jer je sastavni deo Rusije.

Posle februarskog puča 2014. godine u Ukrajini, vlasti Krima su održale referendum o ponovnom ujedinjenju sa Rusijom.

Većina glasača je podržala ideju (96,7% na Krimu i 95,6% u gradu Sevastopolju), a izlaznost je dostigla 80%.

U martu 2014. ruski predsednik Vladimir Putin je 18. marta 2014. potpisao ugovor o ponovnom ujedinjenju Krima sa Rusijom, koji je ratifikovala Savezna skupština 21. marta 2014.

Uprkos ubedljivom ishodu referenduma, Kijev je odbio da prizna Krim kao deo Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter