Izvor: RT Balkan
14.09.2023 u 14:09
0

PESKOV OTKRIVA: „Putin će posetiti Severnu Koreju, od Kim Džong Una dobio pušku“

Portparol Kremlja govorio je o poseti Kim Džong Una Rusiji, sankcijama Evropske unije i sutrašnjem sastanku Putina i Lukašenka.

ŠTA JE SA PUTINOVOM NOGOM? Nakon sastanka sa Kim Džong Unom svi su zabrinuti da li je DOBRO!

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv severokorejskog kolege Kim Džong Una da poseti njegovu zemlju, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov nakon jučerašnjeg razgovora dvojice lidera.

Kako je danas dodao Peskov, Putin je lideru Severne Koreje poklonio pušku karabin ruske proizvodnje, ali i rukavicu svemirskog odela koje je nekoliko puta bilo u svemiru.

Kim Džong Un je sa svoje strane predsedniku Rusije poklonio nešto slično – takođe pušku karabin, ali onu koja je proizvedena u Severnoj Koreji, i još neke druge poklone, prenose mediji.

Kim Džong Un je posetio juče Rusiju po prvi put od 2019. godine.

Peskov danas ističe da je poseta bila „korisna, konstruktivna i u pravo vreme“, i da će Severnu Koreju u oktobru ove godine posetiti i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, kao i da Moskva želi da razvija dobre odnose sa Severnom Korejom, inače, njenim susedom na krajnjem istoku.

Upitan da prokomentariše vojno-tehničku saradnju Moskve i Pjongjanga, on je dodao da je to „osetljiva oblast“, da Rusija namerava da razvija saradnju sa Severnom Korejom „u svim oblastima“.

A sutra Putin i Lukašenko u Sočiju
Portparol Kremlja danas je najavio i da će se ruski lider sutra sastati u Sočiju i sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenko.

Belorusija je naš „najbliži saveznik“, pojasnio je Peskov, dodajući da lideri dveju zemalja imaju redovan dijalog, te da će sutrašnji razgovor biti posvećen koordinaciji akciji ovih bliskih saveznika.

U međuvremenu, mediji javljaju da je Lukašenko već doleteo u Rusiju. Pre toga, poslednja poseta bila je u julu u Sankt Peterburgu.

Izdajnici izbegli evropske sankcije za 12 srebrenjaka
Iz Moskve su se danas još dotakli i teme sankcija koje je Evropska unija uvela protiv Rusije, a portparol Kremlja prokomentarisao je da su oni ruski biznismeni, koji su odlučili da zauzmu antiruski stav, i da „za 12 srebrenjaka izbegnu sankcije“, koje su prethodno bile uvedene protiv njih, zapravo, izdajnici.

Ipak, osim njih, kako je dalje naveo, postoje i oni biznismeni, koji se „planski, metodično bore za svoje interese sudskim putem – što je pravo svakog preduzetnika – i mi se prema tome odnosimo s poštovanjem“.

Na ovaj način on je prokomentarisao odluku EU da iz sankcionog spiska ipak isključi četvoro Rusa, među kojima je i bivši generalni direktor kompanije „Ozon“. Na listi je i bivši pukovnik Oružanih snaga Rusije, koji je pak preminuo.

Mi ne razumemo ovu logiku uvođenja, a potom i ukidanja sankcija protiv određenih predstavnika ruskog biznismena, zaključio je Peskov.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter