Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
02.08.2023 u 16:53
0

PUTIN: Kijev i Zapad pokušavaju da unište sve rusko, takva politika nema budućnost

Ruski predsednik na sastanku sa članovima vlade

Kijevski režim pokušava da zabrani knjige ruskih klasika i uništi ih, ali takva politika neće imati budućnost, rekao je Vladimir Putin na sastanku sa članovima Vlade Ruske Federacije.

„Stanovnici novih regiona nikada nisu napuštali taj prostor, pažljivo čuvaju i svoj maternji jezik i veliko interesovanje za rusku književnost. Znam da vole dela naših izuzetnih sunarodnika, i to uprkos svim pokušajima aktuelne ukrajinske vlasti da zabrane knjige ruskih klasika, savremenika, čak da ih povuku iz prodaje, iz biblioteka ili još više, da ih unište“, kazao je ruski predsednik.

Putin je istakao da takva politika nikada nije imala i neće imati budućnost. Prema njegovim rečima, više od 2,5 miliona primeraka knjiga biti dostavljeno školskim i javnim bibliotekama u novim regionima Ruske Federacije, kao i da se to mora učiniti što pre.

„Neophodno je omogućiti stanovnicima Donbasa i drugim regionima pristup internet resursima sa elektronskim i audio knjigama, kako bi svi mogli da se upoznaju sa novim izdanjima knjiga ili ponovo pročitaju klasike na ruskom jeziku. Uključujući, gde god postoji tehnička mogućnost, neophodno je da se biblioteke novih regiona priključe na elektronske servise sa delima klasične literature i to besplatno“, naglasio je.

PUTIN I ERDOGAN RAZGOVARALI TELEFONOM: Dogovorena poseta ruskog predsednika Turskoj

Ruski predsednik je precizirao da je „u cilju podrške naporima vlasti i regiona u ovim oblastima, donesena posebna odluka, naime, da se izdvajaju dodatna sredstva iz Rezervnog fonda predsednika Ruske Federacije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter