Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
14.08.2023 u 12:57
0

PUTIN NUDI VOJNU SARADNJU – Interesovanje iz sveta na armijskom forumu u Mosvkvi utrostručeno!

U centru pažnje ovogodišnjeg foruma "Armija-2023" biće razvoj odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i veštačke inteligencije, poručuje predsednik Rusije

Rusija je otvorena za produbljivanje vojno-tehničke saradnje sa svim zemljama koje se bore za svoj nezavisan razvoj i danas predlaže stranim kompanijama da sa Moskvom razvijaju saradnju u toj oblasti, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom ovogodišnjeg foruma „Armija-2023“.

Kako je rekao, već danas više od 80 stranih organizacija učestvuje na forumu i izlaže svoje proizvode, dok ih je prošle godine bilo 32. Prema njegovim rečima, Rusija ovim zemljama takođe predlaže zajedničku saradnju i u sferi obuke vojnih kadrova i organizacije vojnih vežbi.

„Smatramo da je principijelno važno da zajedno izgradimo jednak i nedeljiv bezbednosni sistem, koji bi uspešno mogao da odbrani svaku državu. Otvoreni smo za produbljivanje vojno-tehničke saradnje sa drugim zemljama koje se bore za svoje nacionalne interese“.

Ujedno, predsednik je istakao da u zemlji raste broj onih proizvoda koji u svom radu koriste veštačku inteligenciju i u vojnoj sferi, nakon čega je pozvao okupljene na forumu „Armija-2023“ da obrate pažnju na savremene civilne proizvode ruskog vojno-industrijskog kompleksa. U pitanju su helikopteri, manji brodovi i dronovi.

„Ove godine, program (foruma), koji se sastoji od 250 događaja, posvećen je pitanjima diversifikacije odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i razvoju veštačke inteligencije. Godinu za godinom, kod nas raste tržište onih proizvoda koji u svom radu koriste tehnologiju veštačke inteligencije“, poručio je Putin.

Za kraj, ruski lider je poručio da očekuje da će u okviru foruma biti potpisani i novi važni sporazumi, što će doprineti jačanju bezbednosti u novom multipolarnom svetu koji se danas formira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter