Izvor: Alo
16.02.2024 u 07:22
1

PUTIN UTERAO STRAH U KOSTI ZAPADU: Ovo je najopasnije rusko oružje do sada

Prema američkim obaveštajnim podacima, Rusija želi da postavi nuklearno oružje u svemir. Takav sistem naoružanja, smatraju oni, mogao bi da se koristi za gađanje zapadnih satelita u orbiti, uništavajući komunikacije i vojne sisteme za ciljanje. Ovo oružje bi bilo krajnje razorno ako se ikada upotrebi.

Očigledno, ima mnogo smisla koristiti nuklearno oružje u svemiru: rezultat toga je daleko predvidljiviji nego na kopnu, gde geografija i elementi mogu da otežaju njegovo postavljanje. Ishod je takođe izračunljiviji: s obzirom da se toliko oslanjamo na satelite za komunikaciju, kretanje i rad, ističe penzionisani pukovnik britanskih oružanih snaga Hamiš de Breton Gordon

Iz tog razloga se svet odavno složio da se takvo oružje ne stavlja u „nebesa“.

– Ali znamo da Putin ne poštuje pravila i međunarodno pravo. Razvoj takozvanog „čudesnog oružja“ jedna je od Putinovih opsesija. Činjenica da ove informacije dolaze iz američkih obaveštajnih izvora, a ne Putinovih uobičajenih hvalisanja, sugeriše da barem imaju zrnce istine o njima, i da ih treba shvatiti ozbiljno. Vrlo ozbiljno –   piše u analizi za britanski Telegraf pukovnik Hamiš de Breton Gordon i stručnjak za hemijsko oružje.

Pukovnik smatra da kad god se Putin oseti ugroženim ili želi da uplaši plašljivi Zapad, on uvek želi da izgleda spreman da posegne za svojim nuklearnim adutom. Više levičarskih zapadnih i NATO zemalja prihvataju njegovu taktiku nasilnika, nanoseći veliku štetu isporukama oružja Ukrajini.

Breton Gordon ipak smatra da ruska tehnološka otkrića često ne odgovaraju svojoj „popularnosti“.

– Kao što smo nedavno videli, njegove najsavremenije tenkove – „neuništive“ T90 – raspaljuju laka pešadijska vozila. Rusi su toliko fiksirani na vatrenu moć u odnosu na zaštitu svojih vojnika da su ruski tenkovi postali među najzapaljivijim u istoriji – smatra on.

On tvrdi da je ovo dobro za Ukrajinu na bojnom polju, ali takođe signalizira da Putin ne brine o ljudskim životima i da se neće zaustaviti ni pred čim ako veruje da će time postići svoje ciljeve. Zapad stoga mora da nastavi da pokazuje da ima volju da spreči Putina da postigne svoju „veliku Rusiju“.

– Putin, kao što sam rekao, nije budala. Pogledajte koliko su nuklearne rakete bile uspešne u zastrašivanju Zapada, često u zadržavanju oružja za Ukrajinu, uprkos tome što se čak ni najmanji nagoveštaj bacača oružja nije pomerio u domet. Putin ima tendenciju da razvija ove maštovite ideje kada su stvari loše, ili kada treba da savije mišiće. Možda smo hteli da najavimo njihovu upotrebu pre ‘izbora’ (koristim termin slobodno) u martu – piše on.

„Imali smo priliku da pobedimo, ali bili smo kukavice“

– Neuspesi Zapada su nas doveli ovde, gde sada buljimo u Putinov eterični nuklearni pištolj. Imali smo zlatnu priliku da pobedimo Putina u Ukrajini, ali smo bili kukavice i sada plaćamo cenu dok on širi svoj arsenal. Vreme je da se uozbiljite. Verovatno samo SAD mogu da preokrenu situaciju potpisivanjem preko potrebne vojne i finansijske podrške Ukrajini. EU je takođe u falangi ove bitke i mora baciti sve u odbranu Evrope i osigurati da Rusi budu potisnuti nazad odakle su došli – smatra Britanac i dodaje:

– Istovremeno, Britanija – sa svojom opkoljenom vojskom – mora se pregrupisati, reinvestirati i razviti snage dovoljne mase da bi mogle da se pridruže ovoj bitci ako do nje dođe. Ako ovo shvatimo „pogrešno“, sve ostalo što nas sada muči uskoro će biti užasno irelevantno, prenosi britanski Telegeraf.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN UTERAO STRAH U KOSTI ZAPADU: Ovo je najopasnije rusko oružje do sada”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter