Izvor: Happy BSC
27.02.2024 u 10:38
0

PUTIN ZAGRMEO: Pokret rusofila ometa pokušaje Zapada da izoluje Rusiju

„Pokret doprinosi i raskrinkavanju antiruskih izmišljotina i propagandnih mitova“, poručio je Putin u pozdravnom govoru na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila

Pokret rusofila daje značajan doprinos u borbi protiv pokušaja kolektivnog Zapada da izoluje Rusiju i širenju objektivnih informacijama o zemlji u inostranstvu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Pokret doprinosi i raskrinkavanju antiruskih izmišljotina i propagandnih mitova“, poručio je Putin u pozdravnom govoru na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila.

Zapad nije uspeo da zaustavi saradnju sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na ceremoniji otvaranja kongresa poručio je da pokušaji zapadnih zemalja da zabrane saradnju sa Rusijom nikoga ne zaustavljaju, linija izolacije Moskve pretrpela je potpuni neuspeh.

„Šira međunarodna zajednica ili bar velika većina, iskreno je zainteresovana za nepristrasne, sveobuhvatne, poštene procene uzroka aktuelne geopolitičke napetosti, ne prihvata dezinformacije i laži koje plasiraju sredstva masovnog informisanja koja su pod kontrolom kolektivnog Zapada“, naglasio je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim rečima, Rusija svuda ima “mnogo pravih prijatelja, koji su prošli test vremena, uključujući u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi.

„Svi oni ne samo što pokazuju interesovanje za nas, već dele naše vrednosti koje promovišemo, a koje su zajedničke svim svetskim religijama i civilizacijama“, istakao je Lavrov.

Rusija, za razliku od Zapada, dodao je ministar, nudi partnerima – predstavnicima globalne većine, odnose na ravnopravnoj osnovi.
Pored toga, on je kazao i da ruski sport samouvereno ide napred, uprkos neviđenoj politizaciji međunarodnog sportskog pokreta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter