Izvor: NOVOSTI
27.02.2024 u 09:16
1

RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA NA TERORISTIČKU PRETNJU U ZAPOROŠKOJ OBLASTI: Oglasio se PUTIN, sprečen napad specijalnih službi Ukrajine

RAT u Ukrajini - 734. dan.

Ruske snage bezbednosti sprečile su pokušaj da se u Zaporoškoj oblasti izvede teroristički napad uz primenu sredstva analognog bojnom otrovu BZ, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije. Privedeno je troje ukrajinskih državljana, prenosi Sputnjik.

„Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu teroristički napad uz primenu sredstva koje analogno bojnom otrovu BZ po klasifikaciji NATO. Oduzeti preparati koriste se za pravljenje hemijskog oružja masovnog uništenja i pripremani su u SAD. Privedeno je troje ukrajinskih državljana“, navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da će Rusija nastaviti da jača Snage za specijalne operacije i da ih oprema naoružanjem nove generacije, prenosi Tanjug.

– Nastavićemo da jačamo Snage za specijalne operacije, povećavamo njihovu mobilnost, udarni potencijal, opremamo ih naoružanjem i opremom nove generacije – rekao je Putin u čestitki povodom Dana Snaga za specijalne operacije.

Istakao je da je to jedan od glavnih prioriteta za razvoj ruske vojske i mornarice.

Predsednik Rusije je u video-poruci rekao da su Snage za specijalne operacije, čije je formiranje počelo 2009. godine, postale moćna udarna snaga ruske vojske i u praksi dokazale da su spremne da „stanu u odbranu otadžbine i brane nacionalne interese Rusije bilo gde u svetu“, prenosi Interfaks. Dan snaga za specijalne operacije u Rusiji se od 2015. godine obeležava 27. februara

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA NA TERORISTIČKU PRETNJU U ZAPOROŠKOJ OBLASTI: Oglasio se PUTIN, sprečen napad specijalnih službi Ukrajine”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter