Izvor: HAPPY BSC, AP
11.02.2023 u 20:02
0

RAT U UKRAJINI MOGAO BI DA TRAJE GODINAMA! Šef „Vagner“ grupe nikad iskreniji, priznao da ukrajinske trupe pružaju žestok otpor

"Vagner" grupa nastavljaja žestoke borbe za kontrolu ukrajinskog uporišta Bahmut u Donjeckoj oblasti.

Osnivač vojne grupe „Vagner“ Jevgenij Prigožin predvideo je da bi rat mogao da traje godinama.

Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu koji je preneo AP, da bi Rusiji moglo biti potrebno od 18 meseci do dve godine da u potpunosti obezbedi kontrolu nad istočnim industrijskim srcem Ukrajine, Donbasom i dodao da bi rat mogao da potraje tri godine ako Moskva odluči da zauzme šire teritorije istočno od reke Dnjepar.

PRIGOŽIN PROKOMENTARISAO SNIMAK UBISTVA RUSKIH VOJNIKA: „Osvetićemo se, ali legalnim metodama“

Ruske snage su se fokusirale na ukrajinske provincije Lugansk i Donjeck koje čine region Donbasa.

Ukrajinski i zapadni zvaničnici upozorili su da bi Rusija mogla da pokrene novu široku ofanzivu kako bi pokušala da preokrene tok sukoba dok se rat približava jednogodišnjoj granici. Ali portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Černjak rekao je za Kijev post da „ruska komanda nema dovoljno resursa za ofanzivne akcije velikih razmera“.

– Glavni cilj ruskih trupa ostaje da postignu barem neki taktički uspeh u istočnoj Ukrajini – rekao je on.

Prigožin je rekao da plaćenici „Vagner“ grupe nastavljaju žestoke borbe za kontrolu ukrajinskog uporišta Bahmut u Donjeckoj oblasti. On je priznao da ukrajinske trupe pružaju žestok otpor.

– Bahmut je potreban kako bi naše trupe mogle bez problema delovati. Zašto se za taj grad kaže da je ‘mašina za mlevenje mesa’? Jer ukrajinska vojska šalje sve više i više jedinica. Verovatno je prerano reći da smo blizu. Mnogo je puteva prema napolju, a manje puteva prema unutra. Ukrajinske trupe su dobro uvežbane. Kao i svaki veliki grad, nemoguće ga je zauzeti direktno. Snalazimo se vrlo dobro. Prvo moramo tiho na Bahmut, a onda možemo jasno i glasno reći da smo ga zauzeli – rekao je Prigožin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter