Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 14:54
0

IMAMO RAZLIČITE POGLEDE NA RAT U UKRAJINI: Šolc tvrdi da Putin nije pretio ni njemu ni Nemačkoj!

"Jasno stavljam do znanja Putinu da Rusija ima isključivu odgovornost za rat", rekao je Šolc.

Ruski predsednik Vladimir Putin u telefonskim razgovorima sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom „nije uputio nikakve pretnje ni meni ni Nemačkoj“ , rekao je Šolc u intervjuu za Bild.

Bivši britanski premijer Boris Džonson, govoreći za BBC početkom ove nedelje, rekao je da mu je ruski lider zapretio raketnim udarom koji će „trajati samo minut“.

Kremlj je to demantovao, rekavši da Džonson laže.

Šolc je rekao da su razgovori koje je vodio sa Putinom jasno pokazali da imaju veoma različite poglede na rat u Ukrajini, koji Rusija naziva „specijalnom vojnom operacijom“.

ŠOLC VEOMA BAHATO ODGOVORIO NA TVRDNJE O NACIZMU I NEMAČKIM TENKOVIMA: „Putinu vrlo jasno kažem da je samo Rusija odgovorna za rat!“

– Jasno stavljam do znanja Putinu da Rusija ima isključivu odgovornost za rat – rekao je Šolc.

– Rusija je bez razloga izvršila invaziju na svog suseda, kako bi uzela pod svoju kontrolu delove Ukrajine ili celu zemlju – izjavio je nemački kancelar i dodao:

– Pošto je Nemačka smatrala da su akcije Rusije narušile evropski mirovni okvir, ona je Ukrajini pružala finansijsku, humanitarnu i vojnu pomoć.

– Sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim postoji dogovor da se oružje koje isporučuje Zapad sme koristiti samo na ukrajinskoj, a ne na ruskoj teritoriji. Imamo konsenzus o tome – rekao je Šolc.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Putin vojnu operaciju u Ukrajini doživljava kao borbu za „razoružanje“ svog suseda, bivše sovjetske republike i odbranu Rusije od agresivnog Zapada. Ukrajina i Zapad to nazivaju ilegalnim ratom za proširenje ruske teritorije.

Putin je ove nedelje evocirao duh sovjetske armije koja je pobedila nacističke nemačke snage kod Staljingrada pre 80 godina da bi izjavio da će Rusija pobediti Ukrajinu koja je navodno u zagrljaju nove inkarnacije nacizma.

Usred sve većeg međunarodnog pritiska prošlog meseca, nemačka vlada je najavila planiranu isporuku modernih tenkova Leopard 2 iz vojnih zaliha.

Šolc je rekao da je svaka isporuka oružja pažljivo koordinirana sa zapadnim saveznicima, kako bi se izbegla dalja eskalacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter