Izvor: Sputnjik
25.02.2023 u 09:17
0

ROGOV IZNEO JASAN STAV: Amerika uvodeći sankcije priznala da je nuklearna elektrana ruska

Amerika je uvodeći sankcije protiv zaporoške nuklearne elektrane priznala da je ona sada ruska, izjavio je član saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

– Uvodeći sankcije protiv nuklearke Zaporožje Amerikanci su zapravo učinili više stvari. Pre svega, Zapad je shvatio da ukrajinske snage neće moći da zauzmu nuklearnu elektranu Zaporožje. A drugo, oni su tim sankcijama zapravo priznali da je ona sada Ruska. Zapad je shvatio i pomitio se sa tim. Da to nije tako, ne bi ni uvodili sankcije – istakao je Rogov.

Govoreći o stanju nuklearne elektrane, Rogov je rekao da trenutno nije vreme da se pokrenu reaktori sve dok položaji ukrajinskih snaga ne budu pomereni van domašaja njihove artiljerije.

Ukrajinci skupili 25.000 vojnika kod Zaporožja: Rogov upozorava: „Ruska vojska je svesna ovih planova, a za Oružane snage Ukrajine neće biti lake šetnje“

– Od ukrajinskog režima možemo da očekujemo bilo šta, pa čak i nuklearni terorizam. Štaviše, to je njihova omiljena stvar – dodao je on.

Osvrnuo se i na zajedničku izjavu zemalja G7 u kojoj se navodi da „nikada neće priznati ulazak Luganske i Donjecke Narodne Republike u sastav Ruske Federacije“ rekavši da njihovo mišljenje malo kome znači u Rusiji.

– Njihovo mišljenje nas ne zanima, neka ostave oni to za sebe. Tim pre što, ekonomski gledano, u G7 treba da su i Kina i Indija i Rusija i Indonezija – zaključio je Rogov.

Više o ovome pročitajte OVDE!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter