Izvor: INFORMER
23.04.2024 u 07:53
0

RUSI GAĐALI TV TORANJ U HARKOVU: RUSKE trupe odsecaju grad od ostatka Ukrajine – sprema se juriš(VIDEO)

Televizijski toranj visok 240 metara u ukrajinskom gradu Harkovu prepolovio se i pao na zemlju nakon ruskog napada, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

VIŠE NEMA ŠALE: Rusija je SPREMNA….Moskva rasporedila nuklearno oružje

Signal emitovanja je poremećen u drugom najvećem gradu Ukrajine, koji je u poslednje tri nedelje bio na meti ruskih raketa i dronova.

– U ovom trenutku postoje prekidi u signalu digitalne televizije – rekao je regionalni guverner Oleh Sinehubov.

Žrtava nije bilo jer su radnici bili u skloništima.

Napadi su usledili nekoliko sati nakon što je šef ukrajinske vojne obaveštajne službe rekao da se situacija na liniji fronta pogoršava.

Pojedini ruski vojni blogeri navode da se toranj našao na meti iz više razloga.


„Tamo su instalirani moćni repetitori za komunikaciju. Moguće je da je bio instaliran i kompleks za optičko izviđanje „Sova“ koji se sastoji od nekoliko IP kamera. Sve su povezane na neuronsku mrežu koja u programu izračunava kuda leti artiljerija i brzo dobija podatke odakle su radili. Tu bi mogao da se instalira i čitav niz antena repetitora sistema za izviđanje i navođenje uz pomoć kojih su izveli napade dronovima na rusku teritoriju. Svakako nam uništenje tornja ide na ruku“, navodi kanal Arhangel Specnaza.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, podsetimo, nedavno je snažno sugerisao da Rusija namerava da zauzme grad Harkov na severoistoku Ukrajine. Lavrov je tako postao prvi visoki zvaničnik Kremlja koji je Harkov direktno identifikovao kao potencijalnu metu.

Ruska vojska pogodila je sinoć projektilima fabriku živine u okrugu Harkova, usled čega je izbio požar, saopštio je načelnik Oblasne vojne uprave Harkova Oleg Sinegubov.

„U 22.37 okupatori su udarili na Harkovski okrug. Tip projektila utvrđuju službenici za sprovođenje zakona. Prethodno je došlo do požara na teritoriji živinske farme. Za sada nema informacija o žrtvama“, napisao je Sinegubov na Telegram kanalu.

 Rusija spremna za mirovno rešenje u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin ponovio je stav Rusije u korist mirovnog rešenja u Ukrajini, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

„Nije bilo nove mirovne inicijative, bilo je saopštenja o spremnosti Rusije za mirovno rešenje ukrajinskog problema“, rekao je portparol Kremlja za Prvi TV kanal.

Prema rečima Peskova, to nije bila inicijativa već dosledni stav ruskog predsednika, prenosi TASS. Peskov je podsetio da Kijev de jure odbacuje mogućnost bilo kakvih pregovora sa Moskvom i da nema napretka u tom pogledu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter