Izvor: Kurir.rs/Beta
09.12.2022 u 16:17
0

RUSI I AMERIKANCI ZA ISTIM STOLOM BEZ „SUROVIH TENZIJA“: Na današnjem sastanku izbegnuta tema Ukrajine, a ovo je bilo krucijalno pitanje!

Ruske i američke diplomate sastali su se danas u Istanbulu kako bi razgovarali o brojnim tehničkim pitanjima u bilateralnim odnosima, potvrđeno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije i Američke ambasade u Turskoj.

RUSKI DIPLOMATA MORA DA NAPUSTI MOLDAVIJU: Proglašen za nepoželjnu osobu na teritoriji njihove zemlje!

Nije razgovarano o ratu u Ukrajini, rekao je portparol Američke ambasade, prenosi Rojters.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je rekao da je sastanak šefova odeljenja dva ministarstva spoljnih poslova bio samo tehnički sastanak, a ne znak da su dve strane spremne da nastave razgovor o „glavnim pitanjima“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Novinska agencija Tass objavila je da će dve strane razgovarati o „teškim pitanjima“, uključujući vize, broj osoblja u ambasadama i rad institucija i agencija obe strane u inostranstvu, prenosi Slobodna Evropa.

Portparol Ambasade SAD u Ankari potvrdio je održavanje sastanka i naveo da je „visoki zvaničnik Stejt departmenta bio u Istanbulu da se sastane sa ruskim sagovornicima o uskom nizu bilateralnih pitanja“.

„O ruskom ratu u Ukrajini nije se razgovaralo“, rekao je portparol.

I Ruska ambasada u Vašingtonu i Ambasada SAD u Moskvi značajno su redukovane poslednjih godina u nizu međusobnih proterivanja.

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin i Direktor Američke centralne obaveštajne agencije Vilijam Brns sastali su se u Ankari 14. novembra, u najvišem susretu zvaničnika dve strane otkako je Rusija napala Ukrajinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter