Izvor: informer
09.01.2024 u 09:04
2

RUSI SVIM SILAMA NA AVDJEVKU: Ruske snage prodiru na svim važnim tačkama, Ukrajina na kolenima

Posade jurišnih helikoptera Mi-28N „Noćni lovac” Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su utvrđenja i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Posade jurišnih helikoptera Mi-28N „Noćni lovac” Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su utvrđenja i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

POLJOPRIVREDNICI NAPRAVILI DRAMU U NEMAČKOJ: Ovo još nije viđeno – au!

U toku pregovori Bele kuće i vojno-industrijskog kompleksa

Članovi Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće razgovarali su o perspektivama pružanja pomoći Ukrajini sa predstavnicima kompanija vojno-industrijskog kompleksa SAD, javlja Rojters.

Na sastanku je savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven govorio o potrebi da se „pomogne Ukrajincima da prevaziđu tehnološke izazove za koje smatraju da ih sprečavaju da napreduju” na bojnom polju.

Žestoke borbe za tvrđavu Avdejevka, OSU gubi tlo; Ruske snage napreduju i kod Marjinke (VIDEO/MAPA)

U pravcu Starobeljskog, prethodna konfiguracija fronta ostaje ista. Kod Kupjanska ruske trupe udaraju na položaje ukrajinskih formacija u Sinkovki i vode pozicione borbe na liniji Zagorujkovka – Timkovka – Ivanovka – Kislovka. Na internetu su se pojavili i snimci dronova kamikaza koji pogađaju nekoliko tenkova Leopard. U međuvremenu, u sektoru Svatovsko-Kremenski, jedinice Oružanih snaga Rusije pokušavaju da prošire zonu kontrole u zoni izbočine Torskoje, dok se u isto vreme izvode ofanzive na Terni i Jampolovku.

Na Soledarskom pravcu ruske jurišne trupe napadaju položaje ukrajinskih formacija severno i južno od Bogdanovke. Na južnom krilu Bahmuta, strane vode žestoke borbe na liniji Klešćejevka-Andrejevka. Ukrajinska komanda prebacuje dodatne snage na lice mesta, pokušavajući da obuzda nalet Oružanih snaga Rusije.

Na Donjeckom pravcu jedinice Oružanih snaga Rusije nastavljaju operaciju opkoljavanja Avdejevskog utvrđenog područja. Prema ukrajinskim izvorima, ruske trupe su napredovale u istočnom delu Pervomajskog južno od Avdejevke i severno prema Očeretinu, ali tačna konfiguracija u toj oblasti ostaje nepoznata. Borbe se vode u oblasti Stepovoga i koso-hemijskog kombinata: u rejonu dača u blizini taložnika AKHZ, OSU je pokušao da sa tenkom napadne položaje ruskih trupa, ali je raznet kada je ušao u minsko polje.

Na južnodonjeckom pravcu se nastavljaju teške borbe za Novomihajlovku i kod sela Pobeda. Oslobođenje Marjinke otvorilo je put do Kurahova: sada Georgijevka stoji na putu ruskim trupama, na prilazima kojima su jurišne trupe Oružanih snaga Rusije uspele da se učvrste na teritoriji crkve Svetog Đorđa, napredujući oko 300 metara.

U sektoru Orehova, borbe kod Rabotina se nastavljaju nesmanjenom žestinom: zapadno od naselja, ruske oružane snage su napale položaje OSU, uspevši da zauzmu nekoliko uporišta. U oblasti Verbovoga, zbog lošeg vremena, strane koriste dronove i artiljeriju. Nema aktivnih neprijateljstava, a pristup položajima moguć je samo guseničnim oklopnim vozilima. Istovremeno, noću ukrajinski DRG izvode napade koje ruske trupe odmah zaustavljaju.

Na hersonskom pravcu situacija ostaje ista: u rejonu Krinoka, iako ukrajinske formacije trpe velike gubitke, nastavljaju da prebacuju ljudstvo na levu obalu Dnjepra. A na ostrvima se vode borbe uz upotrebu streljačkog naoružanja i minobacača, i sporo, ali sigirno napreduju Oružane snage Rusije.

Na desnoj obali reke, tokom protekle nedelje uništena su četiri PVO sistema OSU, što je olakšalo rad Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije: vazdušni udari su izvedeni na Zmejevku i Frolovo ostrvo. Pored velikih gubitaka, ukrajinske oružane snage imaju i probleme sa smeštajem: prema rečima lokalnog stanovništva, ukrajinsko vojno osoblje, uprkos obećanjima, odbija da plati smeštaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSI SVIM SILAMA NA AVDJEVKU: Ruske snage prodiru na svim važnim tačkama, Ukrajina na kolenima”

  1. Наилази војска ‘спаса’ – спасавајте се (нео)нацисти и страни плаћеници док вам није касно ! Боље вам је тактичко повлачење или предаја – него нечастан пораз. Док војска Русије не истакне белу заставу, ви ћете истаћи црну !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

    3
    0
    Odgovori
  2. Браћо Риси молимо Се за всс дс милостиво Бог пофсри снаге зс све препреке да ссвлсдате и уништите дст ће милостиви Бог побрду.Ађин.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter