Izvor: RT
06.10.2023 u 19:14
0

RUSIJA ĆE ISPUNITI OBEĆANJE: Milion tona ruskog žita biće dostavljeno tamo gde je najpotrebnije

Rusija će ispuniti svoje obećanje i do kraja godine besplatno će snabdevati šest afričkih zemalja sa više od 200.000 tona žita, istakao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin

U toku je procedura dostavljanja milion tona ruskog žita na preradu Turskoj, nakon čega će ono biti poslato u zemlje kojima je najpotrebnije, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

LIDERI EVROPSKE UNIJE O PROŠIRENJU: Moramo imati cilj, do 2030. ima malo vremena

„Prvo bih potvrdio da ovo nije deo Crnomorske inicijative, Istanbulskih sporazuma. Ovim potvrđujemo našu nameru da pomognemo zemljama u razvoju, pre svega u Africi, ali i na drugim kontinentima u borbi sa nestašicom hrane“, rekao je on tokom konferencije za novinare, prenosi TASS.

„Ova procedura je u toku“, rekao je on, dodavši da će se rusko žito „dopremati zemljama kojima je zaista potrebno, a ne zemljama sa zasićenim tržištem, kojima je isporučeno ukrajinsko žito ranije ove godine“.

Moskva će ispuniti svoje obećanje da do kraja godine besplatno snabde šest afričkih zemalja sa više od 200.000 tona žita, istakao je Veršinjin.

„To će biti učinjeno u potpunosti o trošku Rusije“, istakao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter