Izvor:
06.10.2023 u 20:37
0

BRUTALNA POLICIJA NA KIPRU: Koristila fizičku silu prilikom privođenja ruskog novinara

Kiparska policija koristila je fizičku silu i taktiku zasrtrašivanja prilikom privođenja novinara “Ruske gazete“ Aleksandra Gasjuka, preneo je danas TASS, pozivajući se na Gasjukovo svedočenje.,

RUSIJA ĆE ISPUNITI OBEĆANJE: Milion tona ruskog žita biće dostavljeno tamo gde je najpotrebnije

“Prilikom privođenja kiparska policija je koristila silu, bez očiglednih razloga i pred brojnim svedocima“, rekao je Gasjuk i dodao da mu je policija pretila deportacijom. On je rekao da mu je prilikom privođenja povređena ruka i da je naknadno hospitalizovan.

Gasjuk je priveden juče u Nikoziji, a u trenutku privođenja nalazio se u svom automobilu u blizini kuće u kojoj živi sa porodicom. Prema njegovim rečima, Gasjuku je tokom pritvora rečeno da mu je oduzeta boravišna dozvola jer predstavlja bezbednosnu pretnju.

“Iz vlasti Republike Kipar su mi rekli da mi je prevremeno oduzeta radna boravišna dozvola, koja važi do 2024. godine, jer navodno predstavljam pretnju po javni red i bezbednost, a na ostrvu boravim ilegalno“, rekao je Gasjuk i dodao da ima važeću novinarsku akreditaciju koju je izdala Kancelarija za štampu i informisanje Republike Kipar.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Kipra i njemu je uručena protestna nota u vezi sa “neprihvatljivim i provokativnim postupcima vlasti zemlje“ protiv Gasjuka.

“Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Kipar nisu se ni potrudili da odgovore na blagovremene relevantne zahteve naše ambasade u Nikoziji. Umesto toga, prvo je korišćen psihološki pritisak, uključujući i porodicu novinara, a sve se završilo fizičkim nasiljem. Ima razloga da se veruje da su u organizovanju ove provokacije umešale zapadne obaveštajne agencije“, navodi se u sao

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter