Izvor: Kurir.rs
12.12.2023 u 20:57
0

ZAHAROVA ZAGRMELA: Rusija će pratiti akcije Estonije

Rusija će pratiti postupke Estonije, čije su vlasti najavile nameru da otkažu bilateralni sporazum sa Ruskom Federacijom o pravnoj pomoći, i razradiće mere odgovora na situaciju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Nastavićemo da pažljivo pratimo ovu situaciju, uzimajući u obzir razvoj seta mera protiv neprijateljskih država, uključujući Estoniju – rekla je Zaharova na brifingu, napominjući da će pristup ruske strane zavisiti od toga kako Estonija sprovodi svoje namere u praksi.

Zaharova je napomenula da je malo verovatno da će otkazivanje sporazuma od strane Estonije ozbiljno uticati na „već zamrznutu interakciju između ovlašćenih odeljenja“.

Međutim, kako je ocenila, takav korak će definitivno „zakomplikovati život naših sunarodnika koji žive u Estoniji“.

– Činjenica je da će naši sunarodnici koji se obraćaju ruskoj diplomatskoj misiji, biti primorani na dodatne procedure, a mi odlično razumemo da estonske vlasti deluju protiv njih – objasnila je Zaharova.

Ugovor o pravnoj pomoći između Estonije i Rusije, koji je na snazi od 1995. godine, predviđa pojednostavljenu proceduru za niz pravnih pitanja.

Pored priznavanja sudskih odluka, ugovor o pravnoj pomoći predviđa i zahteve za dostavu dokumenata i saradnju u krivičnim predmetima.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter