Izvor: Kurir.rs
25.04.2023 u 07:57
0

LAVROV OTKRIVA SLEDEĆE KORAKE: „Rusija će prostudirati Guterešovo pismo o sporazumu o žitaricama“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je sinoć, posle susreta sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom, da je dobio pismo od njega sa idejama o punoj implementaciji sporazuma o žitaricama, kao i da će Moskva prostudirati sadržaj pisma.

LAVROV IZNEO JASAN STAV: „Povelja UN je pretnja globalnim ambicijama SAD“

Pismo je upućeno ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a Lavrov je rekao da će mu ga uručiti. „Generalni sekretar govorio je o naporima koje čini da se pokrene ruski deo dogovora, koliko god je moguće.“

Do sada, taj napredak, iskreno, nije baš vidljiv. On nam je preneo svoje zamisli u pismu, odnosno, ideje kako da se sprovede sve to u delo“, rekao je Lavrov.

„Naravno, pismo se mora prostudirati. Kako sam već rekao, a bio sam iskren i sa Guterešom, nismo videli želju zapadnih zemalja da zaista ispune ono što je potrebno da bi se uspešno implementirala inicijativa generalnog sekretara o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine i Ruske Federacije“, istakao je Lavrov, preneo je TAS S.

Sporazum o žitaricama između Ukrajine i Rusije, uz posredstvo Turske i UN, ističe 18. maja, a zasad nema naznaka da će biti produžen, jer ruska strana ističe da se deo sporazuma koji se tiče izvoza ruskih žitarica i veštačkog đubriva ne sprovodi.

Ruski ministar je stao ispred novinarke, ali samo da je pohvali zbog izbora odeće. „Lepa vam je haljina“, odgovorio je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter