Izvor: TASS
03.02.2024 u 03:41
1

RUSIJA IMA BOLJE NAORUŽANJE: Putin zadovoljan pohvalio rusku vojnu industriju pa zaključio budućnost je u dronovima

Ruski predsednik je istakao da pogoni odbrambene industrije rade ogroman posao u tri smene

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je  razgovarao sa Generalštabom o određenim problemima vezanim za bespilotne letelice u jednoj od oblasti specijalne vojne operacije.

NADEŽDIN PREDAO POTPISE MRTVIH ZA KANDIDATURU: Ruska izborna tela otkrila ozbiljne propuste u kandidaturi Putinovog izazivača

„Jutros  sam razgovarao sa Generalštabom. U jednoj od oblasti složenost situacije je zbog dronova“, rekao je Putin na sastanku sa učesnicima foruma Svi za pobedu!

On je napomenuo da je iz svakodnevnih kontakata sa vojnicima, koji se bore na prvoj liniji fronta, izvukao zaključak o značaju dronova.

Jedan od učesnika sastanka rekao je predsedniku da je sa početkom specijalne vojne operacije grupa entuzijasta u mikroelektronici i programiranju razvila i počela da proizvodi uređaje za otkrivanje i sveobuhvatno suzbijanje bespilotnih letelica. Tražio je priliku da svoje aktivnosti ugrade u projekat razvoja ruske elektronike i dobijanja pristupa izvorima komponenti. Putin je obećao da će pomoći i dao instrukcije zameniku premijera i ministru industrije i trgovine Denisa Manturovu da odmah ispita stvar.

„Ovo što radite je izuzetno važno. I, naravno, mi treba da vam pomognemo. Tu je Denis Manturov, potpredsednik vlade i ministar industrije. Mi sada ulažemo najveći deo u revitalizaciju mikroelektronike. Ne samo radio elektroniku, već mikroelektronika“, rekao je Putin.

On je dodao da u ovoj oblasti postoje relevantne istraživačke institucije koje su efikasno radile i postigle dobre rezultate. Predsednik se požalio da je radio-elektronska baza oblast u kojoj još ima mnogo prostora za unapređenje.

„Ovo je naša Ahilova peta. Ali mi se krećemo u pravom smeru. Horizont, da tako kažem, ne pomera se stalno“, primetio je Putin, iako je priznao da i konkurenti idu napred. „Ali tempo našeg kretanja je dovoljno dobar. Neću sada da ulazim u detalje, jer su neke stvari veoma osetljive. Bolje je da o njima za sada ne pričamo naglas“, zaključio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA IMA BOLJE NAORUŽANJE: Putin zadovoljan pohvalio rusku vojnu industriju pa zaključio budućnost je u dronovima”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter