Izvor: agencije
03.02.2024 u 01:23
0

DA LI JE OVO IZAZIVANJE IRANA: Gađani ciljevi jedinice narodne mobilizacije (PMU), u iračkom gradu Al-Kaim(Video)

Večerašnji udari Amerike pogodili su irački grad Al-Kaim, kažu irački bezbednosni zvaničniciAmerički udari pogodili su objekte koje koristi al Hašid al Šabi, takođe poznate kao Jedinice narodne mobilizacije (PMU), u iračkom gradu Al-Kaim, koji se nalazi u zapadnom delu provincije Anbar duž iračko-sirijske granice, prema iračkom obezbeđenju. zvaničnici i gradonačelnik Al-Kaima.https://happytv.rs/svet/medvedev-upozorio-nato-ne-igrajte-se-sa-vatrom-sa-vasim-vojnim-vezbama/695648/

SAD vide PMU kao milicije koje podržava Iran i smatraju neke od njih odgovornim za izvođenje napada na američke ciljeve u Iraku i Siriji.

U saopštenju, Iahia Rasool, portparol iračkih oružanih snaga, osudio je udare kao „kršenje iračkog suvereniteta“.

„Grad Al-Kaim i iračka pogranična područja podvrgnuti su vazdušnim napadima američkih aviona, u vreme kada Irak nastoji da obezbedi stabilnost regiona“, rekao je Rasol.

„Ovi udari se smatraju kršenjem iračkog suvereniteta i podrivaju napore iračke vlade, predstavljajući pretnju koja bi mogla da odvuče Irak i region u neželjene posledice, a ishodi će biti strašni po bezbednost i stabilnost u Iraku i regionu“, nastavio je portparol.
Gradonačelnik Al-Kaima Turki Al-Mahalavi rekao je da su udari pogodili tri kuće koje PMU koristi kao skladišta oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter