Izvor: Kurir.rs
15.06.2023 u 17:03
0

GRUNULA KAO BOMBA PORUKA ZAHAROVE: Rusija može da koristi nuklearno oružje samo za odbranu, a možda i obnovi sporazum s Amerikom

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavila je da se ruska hipotetička upotreba nuklearnog oružja može desiti isključivo u vanrednim okolnostima i biće moguća samo u odbrambene svrhe.

„NEPRIJATELJSKI AMERIČKI NAPAD“: Zaharova upozorila, Moskva neće ostaviti bez odgovora

– Ruska politika nuklearnog odvraćanja je striktno defanzivna. Hipotetička upotreba nuklearnog oružja je jasno ograničena vanrednim okolnostima u okviru striktno odbrambenih ciljeva – rekla je ona na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF).

Ruska agencija Tas prenosi da je Zaharova istakla da je Moskva u potpunosti posvećena principu neprihvatljivosti nuklearnog rata u kome, kako je navela, ne može biti pobednika i nikada ne sme da se desi.

– Dosledno pozivamo sve druge strane da se pridruže zajedničkoj izjavi lidera pet nuklearnih država o sprečavanju nuklearnog rata i neprihvatljivosti trke u naoružanju – rekla je ona.

Istovremeno, ona nije isključila da bi Rusija mogla da promeni svoju odluku da suspenduje sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (Novi START).

– U ovom slučaju, da, samo ako Vašington pokaže političku volju i uloži napore da ublaži tenzije i deeskalaciju i stvori uslove za nastavak punog funkcionisanja sporazuma – dodala je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter