Izvor: Tanjug
15.06.2023 u 16:36
0

GROSI NE KRIJE: „Preduzete brojne mere za bezbednost nuklearne elektrane Zaporožje…“

Nuklearna elektrana Zaporožje ​​nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara.

Direktor Međunarodne agencija za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi saopštio je danas da su preduzete su „brojne mere“ za stabilizaciju situacije u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini.

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Grosi odložio posetu nuklearnoj elektrani u Zaporožju

On je tokom posete nuklearki koja je usledila je posle rušenja brane Kahovka prošle nedelje, što je ugozilo rezervoare iz kojih reaktori dobijaju rashladnu vodu, ocenio da je situacija u Zaporožju „ozbiljna“, ali da je nivo rashladne vode dovoljan.

Grosi je rekao i da će inspektori IAEA ostati u tom postrojenju.

„Inspektori će i dalje ostati ovde i rad na proceni situacije će se nastaviti“, naveo je on.

Grosi je izrazio očekivanje da će nuklearna elektrana Zaporožje raditi punim kapacitetom nakon prestanka neprijateljstava.

Ta najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instalisanoj snazi od marta 2022. je pdo kontrolom ruskih snaga.

Nuklearka je u blizini prve linije fronta, a ukrajinska i ruska strana se međusobno optužuju za granatiranje teritorije na kojoj se nalazi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter