Izvor: Tanjug
14.06.2023 u 15:15
0

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Grosi odložio posetu nuklearnoj elektrani u Zaporožju

Ukrajina i Rusija se međusobno optužuju za uništenje brane, što je dovelo do katastrofalnih poplava.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi odložio je planirano putovanje i posetu nuklearnoj elektrani u Zaporožju, koja je pod ruskom kontrolom, dok se ne poboljša bezbednosna situacija, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik ukrajinske vlade.

ZABRINUT ZBOG UGROŽENE ZONE: Rafael Grosi traži način da spreči nukleranu katastrofu

Bilo je predviđeno da Grosi poseti danas nuklearnu elektranu nakon razgovora u Kijevu, ali je zvaničnik rekao za Rojters da će poseta biti odložena, ne navodeći kada će tačno Grosi posetiti Zaporožje.

Ruska novinska agencija Interfaks je objavila da je ruski lokalni zvaničnik rekao da će Grosi posetiti nuklearku u četvrtak. Moskva i Kijev su izvestili o teškim borbama na jugu i istoku Ukrajine od početka ukrajinske kontraofanzive.

Grosi je rekao u utorak u Kijevu da je veoma zabrinut da bi nuklearna elektrana mogla biti obuhvaćena ukrajinskom kontraofanzivom za ponovno zauzimanje teritorija koje su okupirali Rusi.

IAEA je saopštila u nedelju da joj je potreban pristup lokaciji u blizini nuklearke u Zaporožju da bi proverila nivo vode nakon što je obližnja akumulacija izgubila veliki deo vode zbog uništenja brane Kahovka nizvodno na reci Dnjepar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter