Izvor: Kurir.rs/Sputnjik
06.10.2023 u 12:31
0

FINSKA GRADI UTVRĐENJA: Rusija ojačava položaje na severozapadu

Rusija će ojačati svoje položaje na severozapadnom pravcu zbog aktivnosti Finske, saopštio je zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško.

„NASTAVIĆEMO DA IH PODRŽAVAMO“: Finska najavila novu vojnu pomoć, evo šta stiže Ukrajini

„Primećujemo da Finska počinje sebe da oseća kao država koja je na liniji fronta, zatvara granicu i gradi odbrambena utvrđenja gde će najverovatnije razmeštati vojsku drugih zemalja i u svojim skladištima čuvati američku vojnu tehniku. Sve to stvara novu vojnu realnost na koju ćemo reagovati“, naglasio je on, piše Sputnjik.

Gruško je ocenio da Rusija ima dovoljno mogućnosti – i vojno-tehničkih i drugih da osigura interese i bezbednost zemlje kako i „obeshrabrila rukovodstvo NATO od opasnih planova prema Moskvi“.

 Finska je postala 31. članica NATO-a 4. aprila ove godine, a reč je o zemlji koja ima najdužu kopnenu granicu bilo koje članice Alijanse koja se proteže duž 1.340 kilometara

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter