Izvor: Alo.rs
06.10.2023 u 11:40
0

RUSIJA DELIMIČNO UKINULA ZABRANU IZVOZA DIZELA: Evo šta proizvođači i preprodavci moraju da ispune

Ruska vlada saopštila je danas da je povukla zabranu izvoza dizela koji se cevovodima isporučuje u morske luke.

RUSIJA UPUTILA ULTIMATUM MOLDAVIJI!!! Progon neće proći – MOSKVA DALA ROK U SUPROTNOM…

Kako se navodi na sajtu Vlade Rusije, zabrana te vrste izvoza je ukinuta pod uslovom da proizvođač dizela isporučuje najmanje 50 odsto proizvedenog goriva na domaće tržište.

U saopštenju se dodaje i da je uvedena carina na naftne derivate od 50.000 rubalja po toni za dobavljače koji ne proizvode naftne derivate već ih kupuju na tržištu i preprodaju.

Na ovaj način ruske vlasti žele da spreče takozvani sivi izvoz naftnih derivata, koji je legalan, ali odigrava se kroz nezvanične kanale.

Vlada Rusija je uvela i druge mere koje treba da daju ekonomske podsticaje rafinerijama nafte da domaće tržište snabdevaju gorivom, kao i da se obuzda rast veleprodajnih cena nafte.

Kako prenose ruski mediji, ovo saopštenje dolazi ubrzo nakon što je Rusija uvela zabranu izvoza dizela i benzina u većinu zemalja.

Ograničenja za izvoz benzina trenutno ostaju na snazi.

Rusija je jedan od najvećih svetskih dobavljača dizela i veliki izvoznik sirove nafte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter