Izvor: RT
04.10.2023 u 08:55
1

RUSIJA UPUTILA ULTIMATUM MOLDAVIJI!!! Progon neće proći – MOSKVA DALA ROK U SUPROTNOM…

Moskva kritikuje Kišinjev zbog politički motivisanog progona medija na ruskom jeziku u Moldaviji

Ambasadorka Moldavije u Ruskoj Federaciji Lilian Darijus pozvana je danas u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde joj je uručen oštar protest zbog pritiska na medije na ruskom jeziku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 – Moldavskoj strani uručen je oštar protest u vezi sa tekućim politički motivisanim progonom medija na ruskom jeziku u Moldaviji, čija je druga manifestacija bila odluka da se direktor novinske agencije ‘Sputnjik Moldavija’, Vitalij Denisov, protera iz zemlje 13. septembra“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Kako se navodi, moldavska ambasadorka obaveštena je da je, kao recipročna mera, jednom broju lica zabranjen ulazak u Rusiju zbog njihove uloge u ograničavanju prava ruskih novinara u Moldaviji i podsticanjem antiruskih osećanja, prenose „RIA Novosti“.

„PAŠINJAN JE IZDAJNIK, VIDEĆE KAD PUTIN DOĐE U JERMENIJU, TO JE NAŠ BRATSKI NAROD“: PESKOV PRUŽIO PODRŠKU JERMENIMA i DAO SLEDEĆE OBEĆANJE!!!

Sredinom septembra, direktor „Sputnjika Moldavije“ Vitalij Denisov rekao je za „RIA Novosti“ da će biti deportovan iz Moldavije.

On je objasnio da su službenici migracione službe došli kod njega u Kišinjev, stavili ga u automobil i sproveli na aerodrom sa nalogom za deportaciju prvim letom.

Prema rečima Denisova, moldavske vlasti tvrde da on predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. Istog dana Denisov se vratio u Moskvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSIJA UPUTILA ULTIMATUM MOLDAVIJI!!! Progon neće proći – MOSKVA DALA ROK U SUPROTNOM…”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter