Izvor: Tanjug
05.07.2020 u 16:49
0

RUSIJA: Parada i referendum koštali K’O SVETOG PETRA KAJGANA!

Parada i referendum koštali Rusiju preko 5 milijardi dolara

Ruska vlada proglasila je dva dodatna neradna perioda kako bi održala Paradu pobede i omogućila glasanje na referendumu, što je rusku privredu koštalo više od pet milijardi dolara, navode analitičari za „Moskva tajms“.

OVO MORATE ZNA

BIĆE DRUGI, TREĆI, I ČETVRTI TALAS KORONE! Lekar iz Birmingema UPOZORIO, evo ko je prvi na udaru!

HIRURG SRĐAN MIJATOVIĆ O RADU U URGENTNOM CENTRU U DOBA KORONE: Kakva je budućnost laparoskopije!

ŠARČEVIĆ: Dobre vesti za maturante i studente!

NOVA PORUKA MRŽNJE NA BIRAČKOM MESTU! Pretnja Srpkinjama i srpskoj deci ISPISANA NA ŠKOLI!(FOTO)

NOVA ODLUKA GRČKE: STOP srpskim turistima!

Kako ocenjuju, obustava rada iz Kremlja dodatni je udarac za rusku ekonomiju koja je pred oštrom recesijom i očekuje gubitak od dve godine privrednog rasta kao rezultat epidemije korona virusa.

Ruski zakonodavci odredili su da 24. jun bude neradan dan zbog održavanja parade povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu, koja je bila zakazana za nacionalni praznik 9. maja.

Neradan dan bio je i 1. jul kako bi to bio poslednji dan nedelje u kojoj je nacija glasala na referendumu o ustavnim reformama.

Neradni dani usred nedelje zaustavili su privredu koja je tek počela da se otvara nakon produženog karantina u aprilu i maju, kažu ekonomisti.

Rusija je već „jedan od lidera“ kada su u pitanju plaćeni praznici, rekao je ekonomista Vladimir Miklaševski za „Moskva tajms“.

On procenjuje da je trošak oba praznika dostigao 300 milijardi rubalja u smislu izgubljene proizvodnje – ili više od 8,5 milijardi dolara tokom dva dana.

KORONA U SRBIJI

PRESEK STANJA U SRBIJI, JOŠ PETORO PREMINULO OD KORONE: Obolelo 302, na respiratorima trenutno 81 pacijent!

VIRUS SE ŠIRI! EPIDEMIJMA U RASINSKOM OKRUGU BRZO NAPREDUJE: Za 24 sata i 11 novih bolesnika!

LJAJIĆ UPOZORIO: „Moj prijatelj je umro od kovida, a imao je 3 negativna testa“

KORONA NIJE ZAOBIŠLA USTANOVE: Domovi puni zaraženih!

Gubitak bi mogo biti i dvostruko veći jer, kako kaže, restorani, suvenirnice i turizam nisu mogli da iskoriste povećanje potrošnje zbog restrikcija usled korona virusa.

Heli Simola, viši ekonomista Instituta za privrede u tranziciji Banke Finske, dao je grubu procenu da je taj gubitak izneo oko 0,4 odsto godišnjeg BDP-a Rusije – oko 6,8 milijardi dolara. 

Dmitrij Dolgin, ekonomista ING banke procenjuje da je oko jedne trećine ruske privrede moralo da bude zaustavljeno tokom tih dodatnih neradnih dana, uglavnom u proizvodnji, građevini, finansijskom i obrazovnom sektoru.

– Ukupni negativni efekat dva dodatna neradna dana mogao bi da iznese oko 1,5 odsto mesečnog BDP-a u juni i julu – ili oko 02-03 odsto godišnjeg BDP-a – rekao je on za „Moskva tajms“.

Izraženo u novcu, to je ekvivalent između 3,4 i 5,1 milijardu dolara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter