Izvor: Kurir.rs
15.05.2023 u 19:31
0

DRAMA NA BALTIKU: Rusija podigla borbeni avion zbog približavanja francuskih i nemačkih letelica

Kako se navodi u saopštenju, ruski radari iznad Baltičkog mora otkrili su danas dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici.

Rusija je danas podigla borbeni avion Su-27, kako bi zaustavila francuske i nemačke patrolne letove koji ulaze u ruski vazdušni prostor.

DRAMA IZNAD AUSTRIJE, POSLATI BORBENI AVIONI: Izraelski Boing nije odgovarao na pozive – 20 minuta žive borbe (VIDEO)

Ruski lovac Su-27 ispratio je dva patrolna aviona NATO-a iznad Baltičkog mora, koji su se kretali ka ruskoj granici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava PVO Baltičke flote. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne ciljeve kao patrolni avion nemačke mornarice 3C Orion i patrolni protivpodmornički avion Atlantik-2 francuske mornarice“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je dodalo da se „posle skretanja stranih vojnih aviona sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovac bezbedno vratio na matični aerodrom“, kao i da je sprečeno kršenje državne granice Ruske Federacije.

Ministarstvo odbrane je podsetilo da je let ruskog lovca izveden u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter