Izvor: Sputnik Srbija
18.08.2022 u 12:40
0

RUSKI GENERAL UPOZORAVA: Zbog dejstava Kijeva na Zaporoškoj nuklearki može doći do situacije slične Černobilju i Fukušimi!

Kijev, zajedno sa svojim američkim pokroviteljima, pokušava da izazove, prema njihovom mišljenju, manju havariju na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i tako onemogući normalan rad nuklearke, optuživši za to Rusiju, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

On je dodao da nije slučajno što mediji umesto IAEA citiraju američke stručnjake koji uveravaju da su, u slučaju napada na Zaporošku nuklearku, rizici od širenja radijacije u Evropi minimalni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija spremna da dostavi IAEA snimke kao dokaz da ne raspoređuju oružje na teritoriji elektrane Zaporožje!

Kirilov je pojasnio da, prema mišljenju američkih stručnjaka, debljina betonskih skloništa nuklearnih reaktora nuklearke iznosi 10 metara, a da je sama stanica projektovana i izgrađena uzimajući u obzir potrebu prevazilaženja posledica takvih incidenata kao što je pad civilnog aviona.

Uporedo s tim, stručnjaci iz SAD, smatra Kirilov, ne isključuju mogućnost da će direktan pogodak artiljerijskih granata velikog kalibra na suvo skladište iskorišćenog nuklearnog goriva dovesti do radioaktivne kontaminacije područja u radijusu do 20 kilometara. Havarijska situacija na nuklearnom reaktoru će se, ističe on, proširiti na okolinu u maksimalnom radijusu do 30 kilometara.

Načelnik je prethodno izjavio da ruski eksperti smatraju da zbog dejstava Kijeva na Zaporoškoj nuklearki može doći do situacije slične Černobilju i Fukušimi.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter