Izvor: Kurir.rs
14.04.2023 u 15:36
0

REŽE KAO ŽILETOM: Sergej Lavrov na primeru KiM razotkrio dvoličnost Zapada!

Drskost Zapada, koji vrši pritisak na ruske partnere terajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice, izjavio je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje igraju dvostruku igru kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, a na primeru tzv. Kosova je razotkrio dvoličnost Zapada.

LAVROV STIGAO U TURSKU: Danas razgovori sa Čavušogluom

Kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov, ističući da je to jasno vidljivo u situaciji sa tzv. Kosovom.

„Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim delovima sveta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju“, rekao je Lavrov na pres-konferenciji u Uzbekistanu.

„Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i pretnji“, rekao je ruski diplomata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter