Izvor: Tanjug
09.09.2023 u 10:10
0

SA KIM DŽONG UNOM NIKAD DOSADNO: „Ukrao“ kapu admiralu, pa je stavio na glavu i smejao se, tokom najave lansiranja podmornice za NUKLEARNI NAPAD (VIDEO)

Lider Severne Koreje Kim Džong Un koji se smeje "ukrao" je kapu mornaričkog admirala uz maničan aplauz dok je najavljivao lansiranje prve severnokorejske podmornice za nuklearni napad.

Kim je skinuo sopstveni šešir i kikotao se dok je umesto toga stavljao kapu admirala Kim Miong Sika.

FOTOGRAFIJA O RAZMERAMA KATASTROFE OBIŠLA SVET: Istrčao na ulicu bos, iz cele kuće poneo samo jednu stvar

Taj potez podstakao je njegove druge mornaričke šefove da oduševljeno aplaudiraju, a snimak je obišao planetu.Video savršeno prikazuje kult ličnosti koji okružuje Kima i preseca oštru suprotnost sa ozbiljnošću događaja u kojem se odvijao.

Kim je opisao lansiranje nove podmornice kao ključni korak u njegovim naporima da izgradi nuklearno naoružanu mornaricu koja će se suprotstaviti Sjedinjenim Državama i njihovim azijskim saveznicima. Zvanična severnokorejska centralna novinska agencija saopštila je da je brod – nazvan „Heroj Kim Kun Ok“ – dizajniran da lansira taktičko nuklearno oružje iz podvodnog prostora, ali nije precizirala broj projektila koje može da nosi i ispali.

Južnokorejski zvaničnici bili su skeptični da će podmornica raditi kako je Severna Koreja opisala i rekli su da verovatno nije spremna za operativnu dužnost. Ali njeno lansiranje je podvuklo posvećenost Pjongjanga da proširi domet svog nuklearnog arsenala sistemima koje je teže otkriti unapred.Na osnovu komentara Kim Džong Una i fotografija severnokorejskih državnih medija, verovatno je da je podmornica ista ona koju je Kim pregledao 2019. godine dok je bila u izgradnji, što su stručnjaci tada ocenili kao pokušaj da se konvertuje postojeća podmornica klase Romeo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter