Izvor: Tanjug
08.06.2023 u 15:55
0

PESKOV IZNEO ZLE SLUTNJE: „Sabotaža cevovoda amonijaka može negativno uticati na sporazum“

Generalni sekretar UN Stefan Dužarik ranije je rekao da UN nastavljaju da rade sa svim uključenim stranama na izvozu amonijačnog đubriva.

Sabotaža cevovoda za amonijak Toljati – Odesa komplikuje situaciju sa produženjem ugovora o žitu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kako je rekao, ta vanredna situacija može “samo negativno“ da utiče na budućnost sporazuma o izvozu žita.

PUTIN JE IZDAVAO NAREĐENJA I UPUTSTVA: PESKOV O TRENUCIMA KADA JE DRON PAO NA MOSKVU

“Ne znamo kakvo je to tačno razaranje, ne znamo šta će ukrajinska strana da učini. Znate, ova tema je bila sastavni deo dogovora o žitu koji nas se ticao. Dakle, na neki način, ovo je još jedan momenat koji komplikuje situaciju u smislu održavanja dogovora“, ocenio je Peskov.

Danas se oglasila i Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je navela da popravka dela cevovoda za amonijak Toljati-Odesa oštećenog eksplozijom može trajati od jednog do tri meseca, ukoliko je moguće prići mestu oštećenja.

„Jedna od pumpnih stanica je bila u kvaru. Zaporni ventili su radili, ali je ipak došlo do curenja. Prema preliminarnim procenama, za popravku i obnovu biće potrebno od mesec do tri meseca, pod uslovom da postoji pristup mestu oštećenja“, dodala je Zaharova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter