Izvor: NOVOSTI
12.02.2024 u 19:12
0

ŠEF PENTAGONA U BOLNICI: Ostin otkazao put u Brisel

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin otkazao je put u Brisel gde je trebalo da učestvuje na sastancima sa drugim ministrima odbrane država članica NATO-a, izjavio je danas američki zvaničnik, dan nakon što je šef Pentagona primljen u bolnicu

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da će sastanak o odbrambenim potrebama Ukrajine, poznat kao Ukrajinska kontakt grupa, biti održan virtuelno, preneo je Rojters.

Ostin je trebalo da otputuje na sastanak ministara odbrane država članica NATO u Briselu i odvojeni sastanak sa saveznicima posvećen tome kako da se nastavi podrška Ukrajini. Ostin (70), odveden je juče u Vojno-medicinski centar Volter Rid zbog „simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom“, a dužnosti je preneo svojoj zamenici Ketlin Hiks.

BRISEL ODOBRIO: Profit od zamrznute ruske imovine ide Ukrajini

Ostin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Merilendu Volter Rid radi lečenja raka prostate. U bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinare infekcije. Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter