Izvor: hina
06.03.2024 u 08:15
1

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA: Makronove izjave guraju svet na ivicu nuklearnog rata

Komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju vojnika NATO-a u Ukrajinu guraju svet na ivicu nuklearnog rata, izjavio je u utorak šef Ruske obaveštajne službe (SVR).

Makron je prošle nedelje rekao da bi evropske države mogle da pošalju trupe u Ukrajinu, iako je upozorio da u ovoj fazi nema konsenzusa. Sjedinjene Države i ključni evropski saveznici nakon toga su rekli da ne planiraju da šalju kopnene trupe u Ukrajinu.

MIRIS BARUTA SE ŠIRI EVROPOM, STRAŠAN RAT POSTAJE MOGUĆ: Evropljani i dalje veruju da će se Rusi PRISTATI DA NESTANU

“Ovo pokazuje visok stepen neodgovornosti današnjih evropskih čelnika, u ovom slučaju predsednika Francuske”, citirale su ruske novinske agencije reči direktora SVR-a Sergeja Nariškina iz intervjua na državnoj televiziji.

Nakon što je prošle nedelje bio domaćin konferencije 20-ak evropskih zemalja, Makron je priznao da nema konsenzusa o slanju trupa iz zapadnih zemalja u Ukrajinu, ali je rekao da se ta opcija ne može isključiti kako bi se osiguralo da Rusija ne pobedi.

“Tužno je videti, posmatrati i razumeti da je sposobnost pregovaranja sadašnjih elita u Evropi i severnom Atlantiku na vrlo niskom nivou”, dodao je Nariškin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA UPOZORAVA: Makronove izjave guraju svet na ivicu nuklearnog rata”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter