Izvor: Tanjug
06.03.2024 u 08:22
0

STRAVIČNA EKSPLOZIJA I POŽAR U RUSKOJ TERMOELEKTRANI: Troje nestalo, 18 povređeno, grad ostao bez grejanja na -16! DIVERZIJA? (VIDEO)

U gradu Šagonar, u ruskoj republici Tuva, došlo je do eksplozije u odeljku za snabdevanje toplotom, nakon čega je požar zahvatio termoelektranu Šaronarska, navodi se na zvaničnoj stranici okruga Ulug-Hem na ruskoj društvenoj mreži VKontakte .

U vreme eksplozije, u termoelektrani je radila 21 osoba, a lider republike Tuva, Vladislav Hovalig, saopštio je da je 18 osoba je hospitalizovano. „Šest osoba je u teškom stanju, dok je devetoro radnika zadobilo umerene povrede. Stanje još troje ljudi je zadovoljavajuće, dok se još uvek traga za tri osobe. Svi povređeni se trenutno nalaze u republičkim bolnicama u Kizilu“, rekao je Hovalig.

Kako navode nadležni, u Šagonaru isključeno centralno grejanje, a u tom gradu je temperatura 16 stepeni ispod nule. Na termoelektranu su priključene 62 stambene zgrade, a snabdevanje toplotom očekuje se u večernjim časovima.

SVETSKI FENOMEN: Nemac primio 217 vakcina protiv kovida! Nećete verovati šta se s njim desilo

Prema rečima Hovaliga, požar je ugašen, a u toku je demontaža objekata, prenosi RIA Novosti. U Tuvi je uveden regionalni režim vanredne situacije, dok je Kancelarija Republičkog istražnog odbora otvorila krivični postupak zbog nehata.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter