Izvor: Kurir.rs
15.11.2023 u 13:30
1

LAVROV PARALISAO SVET ISTINOM: Njegov stav o POJASU GAZE – jedini put ka SPASENJU

Prekid vatre i usvajanje mera za rešavanje humanitarnih problema u Pojasu Gaze, hitni su zadaci u okviru palestinsko-izraelskog sukoba, poručio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

LAVROV O ULASKU SRBIJE U EVROPSKU UNIJU: Čini mi se da je ovo igra

“Humanitarni problemi vidljivi su na svakom koraku. Neposredan i najhitniji zadatak je obustavljanje neprijateljstava i preduzimanje mera za rešavanje humanitarne krize“, rekao je Lavrov, a prenosi agencija TASS.

On je podsetio da je Rusija pozvala na proporcionalan odgovor Izraela u skladu sa međunarodnim pravom, kada je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael 7. oktobra.

“Kada je Izrael reagovao na događaje od 7. oktobra, odlučno smo osudili akcije Hamasa, a istovremeno smo pozvali na proporcionalan odgovor, u skladu sa međunarodnim pravom“, rekao je Lavrov.

Ocenio je da su SAD spremne samo na humanitarnu pauzu, ali bez “dodatnih obaveza“, i istakao da “Amerikanci možda žele da se kriza iz Gaze prelije na ostatak regiona“ Bliskog istoka.

Ruski šef diplomatije je rekao da je uspostavljanje palestinske države neizbežno “sa istorijskog aspekta“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAVROV PARALISAO SVET ISTINOM: Njegov stav o POJASU GAZE – jedini put ka SPASENJU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter