Izvor: Sputnik Srbija
22.06.2022 u 15:34
0

SI ĐINPING POSLAO BRUTALNU PORUKU: SANKCIJE SU KAO BUMERANG I BATINA SA DVA KRAJA – VRATE SE ONIMA KOJI IH INICIRAJU! Hegemonizam i politika formiranja blokova nas vode u ratove!

Politika sankcija je bumerang i batina sa dva kraja, njena primena u konačnom skoru nanosi štetu kako svetskoj zajednici, tako i onima koji ih uvode, izjavio je predsednik Kine Si Đinping tokom poslovnog foruma zemalja-članica BRIKS-a.

„Realnost ponovo pokazuje da su sankcije kao bumerang i batina s dva kraja. Politizacija svetske ekonomije, njeno pretvaranje u instrument i oružje, korišćenje dominantne pozicije u svetskom finansijskom sistemu radi proizvoljnog uvođenja sankcija u krajnjem ishodu nanosi štetu ne samo svetskoj zajednici nego i onima koji ih iniciraju“, rekao je Si Đinping, a prenosi Ministarstvo inostranih poslova Kine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kineski lider je dodao da su sada pojedini važni proizvodni lanci i lanci isporuka veštački poremećeni, raste i globalna inflacija, a međunarodno finansijsko tržište nastavlja da se koleba, slabeći globalnu ekonomiju.

„Sve zabrinjava to što bi globalna ekonomija mogla da zapadne u močvaru krize“, rekao je Si Đinping i dodao da je sada kao nikada ranije važno da se vodi „odgovorna ekonomska politika kako bi se izbegao negativni uticaj na zemlje u razvoju“.

RUSKI DIPLOMATA SAOPŠTIO ŠTA SU PRIORITETI RUSIJE, PA PROZVAO ZAPAD: NATO I EU da se okanu opasnih retoričkih igara na temu sukoba

On je pozvao zemlje BRIKS-a da učvrste saradnju u sferi prehrambene proizvodnje i energetike, podsećajući na to da se oko 1,2 milijarde ljudi u 70 zemalja suočilo sa epidemijom, prehrambenom, energetskom i dužničkom krizom.

Predsednik Kine je, takođe, istakao da je kriza u Ukrajini pokazala da širenje vojnih blokova neizbežno vodi do nesigurnosti kada je reč o bezbednosti.

„Istorija nam pokazuje da hegemonizam, politika formiranja blokova, kao i suprotstavljanje tabora ne donose mir i bezbednost, nego nas vodi u ratove i sukobe“, naglasio je Si Đinping.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter