Izvor: tanjug
20.09.2021 u 11:11
0

SIRIJA I JORDAN O BEZBEDNOSTI GRANICE: Održan sastanak o situaciji na jugu Sirije!

Sirijski ministar odbrane sastao se sa načelnikom jordanske vojske u Amanu, glavnom gradu Jordana, nakon što su sirijske trupe zauzele nekoliko područja koja drže pobunjenici u blizini granice sa Jordanom, izvestili su jordanski državni mediji.

Jordanski sajt “Hala Ahbar” navodi da je održan sastanak između jordanskog generala Jusefa Huneitija i sirijskog generala Ali Ajuba koji bi trebalo da doprinese „boljoj koordinaciji u oblasti granične bezbednosti u interesu dve bratske zemlje“.

PROČITAJTE JOŠNETANJAHU: Bajden ZASPAO tokom intervjua sa izraelskim premijerom

Jordanska državna novinska agencija Petra je izvestila da su Huneiti i Ajub razgovarali o bezbednosti granice, situaciji na jugu Sirije, borbi protiv terorizma i borbi protiv krijumčarenja narkotika.

Nedavni napad sirijskih trupa na jug zemlje najveći je otkako su vladine snage 2018. godine zauzele široka područja duž granice, uključujući granični prelaz Nasib.

PROČITAJTE JOŠSPD odnosi pobedu na trećoj televizijskoj debati: Olaf Šolc potencijalno SLEDEĆI NEMAČKI KANCELAR

Prelaz sa Jordanom ponovo je otvoren 2018. godine, nekoliko meseci nakon što je stavljen pod kontrolu sirijske vlade.

Sirijski pobunjenici zauzeli su to područje 2015. godine, poremetivši tako glavni trgovački put koji povezuje Siriju, Jordan, Liban i zalivske zemlje bogate naftom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter