Izvor: BSC Happy
15.12.2023 u 21:44
0

SKANDAL NAD SKANDALIMA: MUP Ukrajine stavio na poternicu patrijarha Kirila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine stavilo je patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila na poternicu i iznelo tvrdnju da se on „skriva od pretkrivične istrage“, prenose RIA Novosti pozivajući se na bazu podataka tog ministarstva.

POMIRENJE PRIJATELJA NA POMOLU: Makron poručio Putinu „Nisam promenio broj telefona, možeš da me nazoveš“

Patrijarh Kiril se na poternici Službe bezbednosti Ukrajine nalazi od 11. novembra, a među danas ažuriranim podacima iz baze podataka ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, uz fotografiju i svetovno ime patrijarha, Vladimira Gundjajeva, pominje se i preventivna mera pritvora.

Početkom novembra kijevske vlasti saopštile su da je patrijarh Kiril u odsustvu optužen za zadiranje u teritorijalni integritet i neprikosnovenost Ukrajine, međutim, tada nije bila raspisana poternica za njim. Prethodno su ukrajinske vlasti više puta u odsustvu podizale optužnice protiv predstavnika Rusije, ali one nisu dovdodile do posledica. Patrijarh Kiril je ranije pozvao hrišćanske crkve sveta i međunarodne organizacije da podrže kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu (UPC) i pozvao na zaštitu uhapšenog igumana Kijevo-pečerske lavre, mitropolita višgorodskog i černobilskog (Lebedskog) Pavla.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter