Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 13:03
0

SLOVAČKA: Papa održao misu pred desetinama hiljada vernika

Papa Franja održao je danas u slovačkom gradu Sastinu misu na otvorenom pred desetinama hiljada vernika uprkos pandemiji korona virusa i pozvao ih da potraže one kojima je potrebna pomoć i pomognu im.

Gomila Slovaka, bez maski, pozdravljala je papsku povorku kroz grad Sastin udaljen oko 15 kilometara od zapadne granice Slovačke mašući poglavaru rimokatoličke crkve. 

Organizatori tvrde da je misi prisustvovalo 60.000 ljudi, najviše tokom papine četvorodnevne posete Slovačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:  KORONA U AUSTRIJI: Novi dramatičan rast novozaraženih

U mestu Sastin je slovačko svetilište Gospe Žalosti, posvećeno Devici Mariji, najvažnije u toj zemlji gde se svojevremeno papa Jovan Pavle II molio 1995. godine.

Svakog 15. septembra hodočasnici iz Slovačke hrle u Sastin na praznik Slovačke zaštitnice, a neki su ove godine noćili na otvorenom kako bi zauzeli što bolje mesto pred dolazak pape.

PROČITAJTE JOŠ:  OFICIRIMA PRETI OTKAZ AKO NE PRIME VAKCINU!

Tokom mise papa Franja je apelovao na vernike da otvore svoja srca za saosećanje i žive u veri „i identifikuju se sa onima koji su povređeni, pate ili su prisiljeni da nose težak krst“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter