Izvor: BSC Happy
08.07.2023 u 10:05
0

SVI DETALJI: Šojgu izvršio inspekciju novoformiranih jedinca u Južnom vojnom okrugu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju na poligonima u Južnom vojnom okrugu, kako bi proverio borbenu gotovost novoformiranih vojnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ŠOJGU PRVI PUT NA RUSKOJ TV OD POBUNE VAGNERA: Pošao u inspekciju ruskih snaga u Ukrajini, iz aviona razgleda teren (VIDEO)

„Ministar odbrane je izvršio uvid u obuku vožnje i bojevog gađanja posada tenkova T-90 Proriv. Posade se obučavaju na savremenim interaktivnim simulatorima koji im omogućavaju da uvežbavaju sve elemente borbene obuke“, navelo je rusko ministarstvo.

Prema saopštenju, predstavnici komande Južnog vojnog okruga izvestili su Šojgua da se sve vežbe na poligonima izvode pod rukovodstvom oficira sa borbenim iskustvom stečenim tokom „specijalne vojne operacije“.

„Na poligonu su motorizovane, tenkovske i artiljerijske jedinice koje se istovremeno obučavaju. Trenutno se u divizijama vrši borbena koordinacija“, saopštilo je Ministarstvo.

Navedeno je da je ministar lično nadgledao obuku vojnika po ugovoru za izvođenje borbenih dejstava u različitim sredinama i terenima, uključujući i uslove gradskih borbi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter