Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
04.12.2023 u 16:51
0

ŠOK U BRISELU! Orban odlučno izneo svoj stav o Ukrajini! (VIDEO)

Mađarski premijer Viktor Orban pojačao je protivljenje pristupanju Ukrajine EU i potvrdio da je spreman da "izbaci iz koloseka" samit Evropskog saveta.

Na tom samitu su lideri želeli da toj zemlji daju zeleno svetlo za početak pregovora. Orban je na mreži Iks napisao da je predlog Evropske komisije o pristupanju Ukrajine EU neosnovan i loše pripremljen.

„Za to nema mesta na dnevnom redu decembarskog sastanka Evropskog saveta“, istakao je Orban.

NEMA NI OBEĆANIH 50 MILIJARDI NI ČLANSTVA U EU: ORBAN „SREDIO“ UKRAJINCE za SVA VREMENA!

Orban je tvrdio da se „članstvo Ukrajine… ne poklapa sa mađarskim nacionalnim interesima danas“.

Istovremeno je optužio predsednicu Evropske komisije Uruslu fon der Lajen da želi da progura ukrajinsko pridruživanje „bez procene posledica pristupanja po evropske poreske obveznike i poljoprivrednike“.

Politiko piše da je njegova izjava izazvala šok u Briselu, gde su visoki zvaničnici i diplomate do prošle nedelje tvrdili da Orbanova pretnja nije velika briga za samit.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter