Izvor: BSC Happy-Alo
01.03.2024 u 18:05
0

ŠOLC I MAKRON U ŽESTOKOM SUKOBU: Francuski predsednik se „OBRUŠIO“ na nemačkog kancelara

Mediji su otkrili šta Makron i Šolc misle jedan o drugom.

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da je nemački kancelar Olaf Šolc čovek bez hrabrosti i ambicije, a u Berlinu francuskog lidera vide kao političara koji daje neosnovane izjave, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore .

– U Berlinu se na Makrona gleda kao na monarhijsku figuru koja je bolja u najavi velikih strategija nego u njihovoj primeni – piše ovaj medij.

Savetnici kancelara potvrdili su da se lideri ove dve zemlje ne slažu.

Makron, piše Blumberg, svog nemačkog kolegu smatra „liderom bez hrabrosti i ambicije, koji ne može da razmišlja dalje od kratkog roka“. O tome je agenciji rekao francuski zvaničnik.

U trenutnoj situaciji, prema izvorima, Makronova izjava o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu kosi se sa stavom Šolcove kancelarije.

Francuski predsednik je u ponedeljak, 26. februara, najavio stvaranje sledeće, devete koalicije za pružanje pomoći Kijevu – za snabdevanje raketama srednjeg i dugog dometa. On je dodao da će republika učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Ubrzo nakon ovih izjava, Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati trupe u Ukrajinu, ističući da zemlje NATO- a u celini nemaju nameru da to učine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter