Izvor: BSC Happy
06.03.2023 u 17:20
0

ŠOLC OČAJNO PUTINU: Kijevu ćemo pomagati i dalje

Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da ruski predsednik loše procenjuje jedinstvo Evrope i da će Nemačka nastaviti da podržava, pre svega vojno, zvanični Kijev.

Nemački kancelar Šolc je govorio o nastavku podrške Ukrajini. „Vladimir Putin je pogrešno procenio jedinstvo Evrope, SAD-a, i svih ukrajinskih prijatelja, kao i stalno snabdevanje oružjem koje stavljamo na raspolaganje Ukrajini“, izjavio je on.

Šolc je dodao da će Kjevu biti isporučeni novi kontigenti oružja i napomenuo: „Mi smo najsnažnija pristalica Ukrajine u kontinentalnoj Evropi i bićemo i dalje“.

Nemačka je prošle godina na Ukrajinu potrošila 14 milijardi evra. Šolc je prokomentarisao da je Nemačka postala nezavisna od isporuke gasa, uglja i nafte iz Rusije. „U Nemačkoj nema ekonomske krize, nema nestašice gasa, ili slično“, zaključio je on.

Podsetimo se da je Nemačka otvoreno istupila protiv zvanične Moskve nizom izjava, naročito nemačke ministarke odbrane, koja je jednim ispadom „odala“ planove Nemačke u njenom vojnom učešću na ukrajinskoj strani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter