Izvor: BSC Happy
06.03.2023 u 17:50
0

SMRT ZA ONE KOJI SU OTROVALI DEVOJČICE: Iranski lider tvrdi

Nakon serije sumnjivih trovanja u iranskim školama za devojčice, iranski lvrhovni lider Ali Hamnej tvrdi da krivci moraju biti osuđeni na smrt.

Iranski lider je javno govorio o sumnjivim trovanjima koja su započela krajem minule godine, a od kojih se razbolelo nekoliko stotina dece.

Iranski zvaničnici su proteklih nedelja priznali da su se trovanja desila, ali i dalje odbijaju da navedu koje su hemikalije korišćenje. Iran, poznat u svetu po stepenu obrazovanja, nema tradiciju kao neke zemlje islama, poput na primer Avganistana, borbe protiv obrazovanja žena.

Šef IAEA Rafael Grosi posetiće Iran u želji da stimuliše Teheran da sarađuje u istrazi!

Iranski lider oštro je osudio seriju trovanja i napomenuo da krivce čeka smrtna kazna. „Ako se dokaže trovanje studenata, oni koji stoje iza ovog zločina treba da budu osuđeni na smrtnu kaznu i za njih neće biti amnestije“, rekao je Hamnej.

Napadi su se desili u više od 50 škola. Teheran je optužio nepoznate krivce da potkopavaju iransku republiku, te su vlasti odlučile da suzbiju proteste, pre svega očajnih roditelja, a započela je i cenzura medija.

Izveštaji pokazuju da se najmanje 400 učenika razbolelo od novembra, dok prijavljenih smrtnih slučaja nema.

Deca pogođena trovanjema navodno su se žalila na glavobolje, lupanje srca, osećaj letargije, ili nemogućnost kretanja. Neka su opisivala miris mandarina, hlora, ili sredstava za čišćenje.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter