Izvor: Novosti
08.02.2024 u 10:35
0

ŠOLC PODVUKAO SVOJ STAV: Odgovorio da li je Nemačka zaista u ratu sa Rusijom

Nemački kancelar Olaf Šolc odgovorio da li je Nemačka zaista u ratu sa Rusijom.

SAD i Evropska unija suprotstaviće se svim pokušajima da se NATO uvuče u sukob u Ukrajini, piše nemački kancelar Olaf Šolc u članku za američki list „Vol strit džurnal“.

– Mi ne smatramo da smo u ratu sa Rusijom i ne tražimo konfrontaciju sa njom – naveo je Šolc.

PUTIN POSLAO JASNU PORUKU, SVET ZALEĐEN: Evo šta je Moskva uradila za taoce koje u šaci drži Hamas

Istovremeno je dodao da zemlje NATO treba da obezbede „efikasnost kolektivne odbrane i bezbednosti“. Kao primer je naveo poštovanje kriterijuma da zemlje izdvajaju dva odsto BDP-a za vojne troškove, pokretanje programa za stvaranje zajedničke evropske PVO „Nebeski štit“, kao i planove Nemačke da rasporedi borbenu brigadu u Litvaniji.

Šolc je takođe saopštio da bi Ukrajina mogla uskoro da se suoči sa ozbiljnom nestašicom oružja i municije, uprkos pomoći Zapada.

Ranije je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao da je najvažniji zadatak Evrope da spreči vojni sukob između NATO i Rusije zbog Ukrajine. Kako je rekao, ako se u tome ne uspe, to će „značiti početak trećeg svetskog rata“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter