Izvor: Tanjug
05.03.2023 u 18:48
1

ŠOLC PORUČIO: Mirovni pregovori mogu da počnu kada Putin shvati da ne može da pobedi

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas da pregovori o zavšretku rata u Ukrajini mogu da počnu samo kada ruski predsednik Vladimir Putin shvati da neće pobediti.

-Prema mom mišljenju, neophodno je da Putin shvati da neće uspeti u svojoj invaziji i njegovoj imperijalistikoj agresiji, odnosno, da treba da povuče vojsku. To je osnova za razgovore- rekao je Šolc za Si-En-En.

On je rekao da veruje da je Ukrajina „spremna za mir“.

POČELO POVLAČENJE UKRAJINSKIH SNAGA IZ BAHMUTA: Ruska vojska sve snažnije dejstvuje

-Ako pogledate predlog Ukrajinaca, lako možete da vidite da su spremni za mir. Nešto mora da se uradi, a to nešto je na Putinu- dodao je Šolc.

Upitan da li postoji sporazum o okončanju rata prema kojem bi se Ukrajina složila da odustane od povratka kontrole nad Krimom i delom istočnog regiona Donbas, Šolc je poručio da takva odluka ne može da se donese bez ukrajinske strane.

-Nećemo donositi odluke umesto njih, već ćemo ih podržati- poručio je on.

Si-En-En je upitao Šolca da li bi ohrabrio Kijev da pristane na takav sporazum, ali nemački kancelar nije dao direktan odgovor.

UHAPŠENA UKRAJINSKA BANDA U ŠPANIJI: Pljačkali bogate ukrajinske izbeglice – lopovi izučili „zanat“ do perfekcije

-Rekli smo Ukrajini da mogu da idu na članstvo u EU. Oni rade da naprave korak po tom pitanju, i smatram da znaju da smo spremni da im damo bezbednosne garancije u uslovima mira, ali još nismo stigli dotle -rekao je Šolc, koji je u petak razgovarao u Beloj kući sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOLC PORUČIO: Mirovni pregovori mogu da počnu kada Putin shvati da ne može da pobedi”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter