Izvor: Novosti
05.03.2023 u 16:49
0

UHAPŠENA UKRAJINSKA BANDA U ŠPANIJI: Pljačkali bogate ukrajinske izbeglice – lopovi izučili „zanat“ do perfekcije

Španski organi za sprovođenje zakona uhapsili su multinacionalnu bandu specijalizovanu za pljačku bogatih ukrajinskih izbeglica, saopštila je u petak civilna policija ove zemlje. Grupa, sastavljena uglavnom od ukrajinskih državljana, „bila se specijalizovala za ovu vrstu žrtava jer obično donose svu svoju ušteđevinu i dragocenosti“, navodi se u saopštenju vlasti.

Policija je uhapsila deset osumnjičenih, oduzevši od njih novac, dragocenosti i oružje. Taj kriminalni lanac došao je na radar organa za sprovođenje zakona prošlog leta nakon što su se pojavili prvi izveštaji o pljačkama domova ukrajinskih izbeglica na španskoj obali Sredozemnog mora u istočnim provincijama Alikante i Mursija.

„VOJNIK NA METI, OKO NJEGA SEVAJU GRANATE I MECI“: Pogledajte jedan od prališućih snimaka iz Ukrajine – ledi krv u žilama! (VIDEO)

Modus operandi grupe uključivao je pažljivo planiranje i proučavanje dnevnih rutina potencijalnih žrtava kako bi se osiguralo da niko nije bio kod kuće tokom racije. Osumnjičeni su zatim pomoću krakova i drugog alata provalili u kuće koje su obišli, „bez nanošenja štete i bez ostavljanja tragova“, navela je policija.

Jezgro bande činilo je sedam ukrajinskih državljana, od kojih su tri državljana Rusije, par i njihov odrasli sin pružali „logističku podršku“ pljačkašima, uključujući i vožnju same ekipe i stvari koje su ukradene tokom pljački.

CENA ODBRANE BAHMUTA JE PREVISOKA: Ukrajinci neće još dugo izdržati, Rusi će igrati na ovu kartu!

Sve u svemu, grupa je uspela da ukrade oko 1,25 miliona evra u gotovini i razne dragocenosti, poput nakita i elektronike, od sedam ukrajinskih porodica. Kolekcija poštanskih maraka, čija je vrednost procenjena na oko pola miliona evra, bila je najvredniji pojedinačni predmet, saopštila je policija.

– Istraga ostaje otvorena i nisu isključena nova hapšenja i otkrivanje više žrtava – rekli su zvaničnici za sprovođenje zakona. Sedmoro osumnjičenih je određen istražni zatvor sa blokiranim bankovnim računima, navela je policija, ne precizirajući nacionalnost pritvorenika, preneo je RT.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter